Čínské závitky
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 500 ml Voda pitná
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Zázvor
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 3 polévková lžíce Sójová omáčka
- 5 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2.1 mg
- Vláknina 12546.7 mg
- Vitamín A 12546.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky.
-
2
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso orestujeme. Přidáme zeleninou směs a společně restujeme. Směs okořeníme solí, pepřem, zázvorem, skořicí a sójovou omáčkou. V případě, že je směs moc řídká, zahustíme ji solamylem. Náplň by neměla téct, jinak nepůjdou závitky plnit a na pánvi budou prskat.
-
3
Stranou si v míse s vodou připravíme podle návodu rýžový papír. Ten je k dostání v každém supermarketu (v oddělení exotických potravin, někdy také u rýže).
-
4
Až papír změkne, naplníme jej lžící směsi, svineme do závitku a přeložíme konce, aby směs nemohla vytéct. Někdy je dobré použít dva papíry na sobě, aby směs dobře držela uvnitř.
-
5
Poté smažíme čínské závitky na rozpáleném oleji.