Chalupářské zapékané špagety
Suroviny
- 500 g Špagety
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 6 ks Paprika zelená
- 6 ks Rajčata
- 5 l Voda pitná
- 20 dkg Sýr Eidam cihla 40%
- 1 balení Hovězí ve vlastní šťávě
- 1 hrnek Houby čerstvé
- 1 polévková lžíce sádlo
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 953 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 263 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 35.3 mg
- Draslík 601.4 mg
- Vláknina 8632.5 mg
- Vitamín A 8632.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme na kostky nakrájenou papriku a rajčata a necháme podusit( pro usnadnění je možné použít zeleninové lečo). Do směsi přidáme houby a na kostky nakrájené maso z konzervy. Osolíme, okořeníme a necháme prohřát. Mezitím v hrnci v osolené vodě uvaříme špagety - stačí 8 minut. Maso-zeleninovou směs promícháme se špagetami a vysypeme do pekáče vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou. Povrch posypeme nahrubo strouhaným sýrem a necháme zapéct. Pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C.