Vejce na hniličko

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 155.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce dáme do 1,5 litru vody v kastrolu.

  • 2

    Počkáme, až voda přijde do varu, potom přidáme 1,5 polévkové lžíce soli.

  • 3

    Voda přišla do varu a my začneme měřit 7 minut.

  • 4

    Po 7 minutách vypneme vařič, celý kastrol dáme pod ledovou vodu a rychle zchladíme, aby se nám vajíčka lépe loupala.

  • 5

    Vajíčka oloupeme a omyjeme.

  • 6

    Můžeme servírovat na talíř.

Komentáře k receptu