Vejce na hniličko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 12 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 155.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce dáme do 1,5 litru vody v kastrolu.
-
2
Počkáme, až voda přijde do varu, potom přidáme 1,5 polévkové lžíce soli.
-
3
Voda přišla do varu a my začneme měřit 7 minut.
-
4
Po 7 minutách vypneme vařič, celý kastrol dáme pod ledovou vodu a rychle zchladíme, aby se nám vajíčka lépe loupala.
-
5
Vajíčka oloupeme a omyjeme.
-
6
Můžeme servírovat na talíř.