Loupáky bez kynutí

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 110 g Máslo
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 39 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, prášku do pečiva, soli, 2 vajec, cukru, oleje a mléka vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odpočinout.

  • 2

    Z připraveného těsta vyválíme tenčí plát, na který nakrájíme plátky másla. Rukama do těsta máslo dobře zapracujeme. Z těsta opět vyválíme slabý plát a krájíme malé trojúhelníky, které zavineme do tvaru loupáčků.

  • 3

    Loupáčky urovnáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 4

    Máslové loupáčky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 160 °C.

  • 5

    Loupáčky bez kynutí podáváme teplé, vlažné i studené.

Komentáře k receptu