Hovězí polévka s mletým masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 300 g Hovězí výřez
  • 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Nové koření celé
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 772 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 47.4 mg
  • Draslík 26.8 mg
  • Vláknina 6371.5 mg
  • Vitamín A 6371.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu.

  • 2

    Vývar slijeme do jiného hrnce, přidáme mraženou zeleninu a chvíli povaříme.

  • 3

    Než se zelenina uvaří, tak uvařené maso pomeleme na masovém mlýnku.

  • 4

    Dochutíme bujónem a po jeho rozpuštění polévku odstavíme. Jednotlivé porce polévky na talíři doplníme mletým masem a nakrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu