Dušené hovězí plátky s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 13 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 93.1 mg
- Vláknina 4097 mg
- Vitamín A 4097 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hovězí maso nakrájíme na 2 plátky a naklepeme.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova.
-
3
Vložíme maso, orestujeme z obou stran a pod pokličkou dusíme do vydušení vlastní šťávy.
-
4
Maso osolíme, opepříme, přidáme pepř, hořčici, kečup, česnek nakrájený na plátky a podlijeme vodou. Dusíme skoro do měkka.
-
5
Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.