Dušené hovězí plátky s česnekem

Hodnocení 6x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Kečup
  • 1 kávová lžička Hladká mouka pšeničná světlá
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř 4 barev
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 93.1 mg
  • Vláknina 4097 mg
  • Vitamín A 4097 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso nakrájíme na 2 plátky a naklepeme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova.

  • 3

    Vložíme maso, orestujeme z obou stran a pod pokličkou dusíme do vydušení vlastní šťávy.

  • 4

    Maso osolíme, opepříme, přidáme pepř, hořčici, kečup, česnek nakrájený na plátky a podlijeme vodou. Dusíme skoro do měkka.

  • 5

    Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a provaříme.

Komentáře k receptu