Halušky s brynzou II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1191 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 91 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 645.8 mg
- Vláknina 11817.5 mg
- Vitamín A 11817.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme. Osolíme, přisypeme mouku a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé.
-
2
Přes cedník tlačíme malé nočky do hrnce s vroucí vodou, které jsou uvařené ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Po vyjmutí je propláchneme krátce studenou vodou, dáme do mísy a zakryjeme.
-
3
V misce smícháme brynzu se smetanou. Na pánvičce vyškvaříme na kostky nakrájený špek.
-
4
Na talíř servírujeme uvařené halušky, přelijeme brynzovou zálivkou, posypeme vyškvařeným špekem a posypeme sýrem.