Žampiónová polévka s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 217 mg
- Vláknina 3085.2 mg
- Vitamín A 3085.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky a oleje připravíme světlou jíšku, ve které orestujeme oloupanou mrkev nakrájenou na malé kostičky.
-
2
Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme.
-
3
Do vařícího základu přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky, sůl, kmín a kostku bujónu.
-
4
Vaříme 10 minut, potom přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a vaříme dalších 10 minut.
-
5
Nakonec do polévky přidáme sušenou nebo čerstvou petrželku a odstavíme.