Žampiónová polévka s pórkem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kostka Bujón natur zeleninový
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Pórek
  • 80 g Mrkev kořen
  • 1200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 217 mg
  • Vláknina 3085.2 mg
  • Vitamín A 3085.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky a oleje připravíme světlou jíšku, ve které orestujeme oloupanou mrkev nakrájenou na malé kostičky.

  • 2

    Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme.

  • 3

    Do vařícího základu přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky, sůl, kmín a kostku bujónu.

  • 4

    Vaříme 10 minut, potom přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a vaříme dalších 10 minut.

  • 5

    Nakonec do polévky přidáme sušenou nebo čerstvou petrželku a odstavíme.

Komentáře k receptu