Hovězí plátky s Kunovjankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 598 mg
- Vláknina 2648.2 mg
- Vitamín A 2648.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme.
-
2
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do zlatova. Vložíme na ní plátky masa a dusíme pod pokličkou nejprve ve vlastní šťávě. Po vydušení na tuk maso osolíme a opepříme drceným pepřem. Přidáme okapanou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
3
Plátky masa vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a poté vše rozmixujeme ponorným mixérem.
-
4
Hustou šťávu zředíme vařící vodou do požadované hustoty a dochutíme solí.
-
5
Vložíme do ní prohřát maso, necháme přejít varem a odstavíme.