Polévka tzatziki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 243.9 mg
- Vláknina 2201.8 mg
- Vitamín A 2201.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jogurt dohladka rozmixujeme s vodou, 1/4 očištěné, na kostičky nakrájené okurky, nasekaným česnekem, olejem, octem a mátou. Směs osolíme a opepříme.
-
2
Polévku nalijeme do mísy a vmícháme do ní zbylou nakrájenou okurku. Přikryjeme a necháme nejméně 1 hodinu v chladničce.
-
3
Před podáváním polévku ozdobíme mátou a nakrájenou jarní cibulkou.