Polévka tzatziki

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jogurt bílý
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Máta
  • 1 ks Okurka salátová
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 243.9 mg
  • Vláknina 2201.8 mg
  • Vitamín A 2201.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt dohladka rozmixujeme s vodou, 1/4 očištěné, na kostičky nakrájené okurky, nasekaným česnekem, olejem, octem a mátou. Směs osolíme a opepříme.

  • 2

    Polévku nalijeme do mísy a vmícháme do ní zbylou nakrájenou okurku. Přikryjeme a necháme nejméně 1 hodinu v chladničce.

  • 3

    Před podáváním polévku ozdobíme mátou a nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu