Zelený hrášek dušený s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hrášek
  • 30 g Olej slunečnicový
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Vepřová kýta
  • 30 g Hořčice
  • 10 g Harissa pasta
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 46.9 mg
  • Draslík 739.2 mg
  • Vláknina 18242.5 mg
  • Vitamín A 18242.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, zelený hrášek propláchneme, necháme okapat, šunku nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme 4 lžícemi vývaru a dusíme, až se voda zcela vydusí. Přidáme česnek, šunku, petrželku, hrášek, hořčici, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka. Krátce před koncem dušení ochutíme harissou a promícháme. Tekutina by měla být téměř vydušená.

Komentáře k receptu