Zelený hrášek dušený s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1049 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 46.9 mg
- Draslík 739.2 mg
- Vláknina 18242.5 mg
- Vitamín A 18242.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, zelený hrášek propláchneme, necháme okapat, šunku nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme 4 lžícemi vývaru a dusíme, až se voda zcela vydusí. Přidáme česnek, šunku, petrželku, hrášek, hořčici, orestujeme, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme zbytkem vývaru a dusíme doměkka. Krátce před koncem dušení ochutíme harissou a promícháme. Tekutina by měla být téměř vydušená.