Levandulové muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 200 g Čokoláda mléčná
  • 50 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Levandule - květ
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Med akátový
  • 3 polévková lžíce Levandule květ
  • 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 563.2 mg
  • Vláknina 8231 mg
  • Vitamín A 8231 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 333.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.

  • 2

    Ve vlažném mléce rozmícháme med. Do mísy nakrájíme změklé máslo, vyšleháme s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, medovým mlékem, lahůdkovou smetanu a Maizenou. Bílky ušleháme na tuhý sníh. V druhé míse promícháme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem a sušenou levandulí. Postupně sypkou směs zašleháme do máslové hmoty, nakonec zapracujeme do těsta sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme nastrouhanou čokoládu.

  • 3

    Formičky naplníme do 1/3 těstem s čokoládou, poté doplníme do výšky 2/3 světlým těstem. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Muffiny necháme 3 až 4 minuty vychladnout, vyjmeme je a vložíme do papírových košíčků. Vychladlé pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme čerstvými květy levandule, vychladlé muffiny servírujeme.

Komentáře k receptu