Kořeněné ankarské kuře zapečené s rajčaty
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 400 g Kuřecí stehna
- 150 ml Vývar drůbeží
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 6 ks Rajčata
- 3 ks Cibule
- 3 ks Mrkev kořen
- 8 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Rozmarýn
- 1 polévková lžíce Tymián
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 1013.5 mg
- Vláknina 12794 mg
- Vitamín A 12794 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, nasekáme rozmarýn s tymiánem, dále oloupeme cibuli, česnek i mrkev. Cibule rozčtvrtíme, česnek s mrkví rozkrájíme na plátky. Čtyři kuřecí stehna a 4 prsa omyjeme, osušíme, poté je osolíme, okořeníme pepřem.
-
2
Ve velikém kastrolu rozehřejeme na střední teplotu olivový olej a na něm do hněda opečeme z obou stran kuřecí porce. K opečenému kuřeti přidáme cibuli i česnek s mrkví a zvolna osmažíme. Nakonec přidáme nasekané bylinky, přilijeme drůbeží vývar s citronovou šťávou a zvolna společně 10 minut povaříme.
-
3
Směs potom přendáme do velkého pekáče, který vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C. Odkryté zapékáme půl hodiny.
-
4
Na každý talíř položíme jeden kousek prsou a jeden kousek stehna, obložíme pečenou zeleninou, přelijeme šťávou.