Kořeněné ankarské kuře zapečené s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 400 g Kuřecí stehna
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Rajčata
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn
  • 1 polévková lžíce Tymián
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 1013.5 mg
  • Vláknina 12794 mg
  • Vitamín A 12794 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata lehce nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, nasekáme rozmarýn s tymiánem, dále oloupeme cibuli, česnek i mrkev. Cibule rozčtvrtíme, česnek s mrkví rozkrájíme na plátky. Čtyři kuřecí stehna a 4 prsa omyjeme, osušíme, poté je osolíme, okořeníme pepřem.

  • 2

    Ve velikém kastrolu rozehřejeme na střední teplotu olivový olej a na něm do hněda opečeme z obou stran kuřecí porce. K opečenému kuřeti přidáme cibuli i česnek s mrkví a zvolna osmažíme. Nakonec přidáme nasekané bylinky, přilijeme drůbeží vývar s citronovou šťávou a zvolna společně 10 minut povaříme.

  • 3

    Směs potom přendáme do velkého pekáče, který vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C. Odkryté zapékáme půl hodiny.

  • 4

    Na každý talíř položíme jeden kousek prsou a jeden kousek stehna, obložíme pečenou zeleninou, přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu