Aragonské selské kuře na červeném víně
Suroviny
- 200 g Cibulka jarní
- 400 g Rajčata
- 100 g Olivy zelené plněné paprikovou pastou
- 200 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Paprika červená
- 4 ks Kuřecí stehna
- 2 ks Bobkový list
- 4 stroužek Česnek
- 0.34 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 938.4 mg
- Vláknina 7064.8 mg
- Vitamín A 7064.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké červené papriky rozpůlíme, vložíme na rozpálený gril a grilujeme tak dlouho, až se slupka začne pálit. Poté je dáme do plastového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Z vystydlých paprik odstraníme stopky i semena, sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na proužky.
-
2
Očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Velká kuřecí stehna posypeme paprikou, osolíme a opepříme.
-
3
Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji zvolna opečeme stehna po obou stranách do zlatova, přidáme cibulku s česnekem, za stálého míchání 10 minut osmahneme.
-
4
Obsah kastrolu přendáme do velkého pekáče, přidáme konzervovaná krájená rajčata, chilli koření, bobkový list, překrájené zelené olivy s papričkami, nakrájené papriky, vše zalijeme červeným vínem.
-
5
Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Dusíme asi 45 minut, 5 minut před koncem pekáč odkryjeme a pokrm necháme zapéci.
-
6
Maso i zeleninu s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.