Aragonské selské kuře na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibulka jarní
  • 400 g Rajčata
  • 100 g Olivy zelené plněné paprikovou pastou
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Paprika červená
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 938.4 mg
  • Vláknina 7064.8 mg
  • Vitamín A 7064.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké červené papriky rozpůlíme, vložíme na rozpálený gril a grilujeme tak dlouho, až se slupka začne pálit. Poté je dáme do plastového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout. Z vystydlých paprik odstraníme stopky i semena, sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na proužky.

  • 2

    Očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Velká kuřecí stehna posypeme paprikou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Ve velkém kastrolu na rozehřátém oleji zvolna opečeme stehna po obou stranách do zlatova, přidáme cibulku s česnekem, za stálého míchání 10 minut osmahneme.

  • 4

    Obsah kastrolu přendáme do velkého pekáče, přidáme konzervovaná krájená rajčata, chilli koření, bobkový list, překrájené zelené olivy s papričkami, nakrájené papriky, vše zalijeme červeným vínem.

  • 5

    Pekáč zakryjeme a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Dusíme asi 45 minut, 5 minut před koncem pekáč odkryjeme a pokrm necháme zapéci.

  • 6

    Maso i zeleninu s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu