Hovězí plátky na pepři a medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 35 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 364.4 mg
- Vláknina 1223 mg
- Vitamín A 1223 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, rozkrájíme na plátky, okraje nařízneme. Každý plátek posypeme bohatě pepřem, naklepeme a jemně obalíme v mouce. Ve velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme. Měkké maso osolíme a poklademe na jednotlivé talíře.
-
2
Do zbylého oleje přidáme máslo, zalijeme vínem, vložíme med a povaříme na šťávu. Hotovou šťávou přeléváme opečené plátky na talířích. Nakonec porce ozdobíme na tenké plátky nakrájeným česnekem a podáváme.