Hovězí burgundské
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Žampiony čerstvé
- 600 g Hovězí maso zadní
- 250 g Smetana na šlehání
- 4 ml Pomerančová šťáva
- 3 ml Šťáva z růžových grepů
- 60 ml Olej slunečnicový
- 80 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 5 dl Víno červené
- 8 dl Voda pitná
- 4 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 48 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 69.3 mg
- Draslík 335.2 mg
- Vláknina 2751.5 mg
- Vitamín A 2751.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, naklepeme a nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, osmahneme na něm drobně rozsekanou cibuli, přidáme česnek a drobně pokrájenou slaninu. Na dno hrnce naskládáme připravené plátky masa, po obou stranách je opečeme. Zalijeme vínem, vodou, osolíme, tlakový hrnec uzavřeme a maso 30 minut povaříme do měkka.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme na tenké plátky rozkrájené žampióny. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou, podusíme do měkka. Ve smetaně rozkvedláme mouku, poté vlijeme do měkkých žampiónů. Šťávu z grepů dáme do vhodné nádoby, přidáme med, pomerančovou šťávu, dobře promícháme a přilijeme k žampiónům. Zamícháme, přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Dohromady smažíme a dusíme 10 - 15 minut.
-
3
Na jednotlivé talíře klademe plátky masa, vedle nich žampióny s omáčkou. Přidáme vhodnou přílohu a jídlo podáváme.