Kapustové závitky plněné sýrem tofu
Suroviny
- 150 g Shiitake
- 250 g Kapusta
- 150 g Sýr sójový - Tofu
- 30 g Zázvor
- 150 g Pažitka
- 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Sojová omáčka
- 5 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 2 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 206.5 mg
- Vláknina 4799.8 mg
- Vitamín A 4799.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osm opláchnutých vnějších kapustových listů ponoříme na dvě minuty do osolené vroucí vody. Necháme je okapat a vychladnout.
-
2
Houby shiitake očistíme jemným kartáčkem, česnek oloupeme, zázvor očistíme, vše nakrájíme nadrobno a pět minut opékáme v kastrolu na rozehřátém oleji.
-
3
Tofu vyjmeme z nálevu, necháme okapat a pokrájíme na kostičky.
-
4
Očištěnou jarní cibulku a pažitku nasekáme nadrobno, maizenu smícháme s jednou lžící sójové omáčky, vše přidáme do kastrolu s houbami a dobře promícháme.
-
5
Vychladlé kapustové listy rozpůlíme, odstraníme silné žebro. Obě poloviny listu položíme vedle sebe tak, aby se překrývaly. Náplň rozdělíme na 8 dílů, položíme do středu listů a zabalíme.
-
6
Vaříme 15 minut v páře nad vařící vodou. Podáváme teplé s omáčkou, kterou získáme smícháním dvou lžic světlé sójové a pěti lžic sladké chilli omáčky.