Kornoutky nori s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Losos - filety
  • 8 g Sůl mořská
  • 15 g Hořčice
  • 30 g Řeřicha
  • 40 g Řasa Nori
  • 200 g Rýže dušená
  • 3 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 155.9 mg
  • Vláknina 1362.5 mg
  • Vitamín A 1362.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrový filet z lososa s kůží omyjeme a nakrájíme na velmi tenké plátky tak, aby na každém plátku byl kousek kůže. Alobal potřeme olejem, vyskládáme na něj plátky lososa, osolíme, potřeme troškou hořčice, vložíme pod gril a grilujeme do křupava.

  • 2

    Dva plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na 4 trojúhelníky, na každý položíme kopeček dušené rýže, rozprostřeme po ploše řasy, navrch poklademe plátky lososa, posypeme posekanou řeřichou, zavineme do kornoutků, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu