Hříbková polévka s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Hříbky čerstvé
  • 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 20 g Petržel - nať
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 108.3 mg
  • Vláknina 5278.8 mg
  • Vitamín A 5278.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme oloupanou nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, mletou paprikou, vložíme rozkrájené hříbky, mraženou zeleninu, zamícháme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti Vegetu. Přiklopíme pokličkou a vše 30 minut povaříme do měkka.

  • 2

    Nakonec do vroucí polévky vhodíme podle vlastního výběru těstoviny, které podle návodu na sáčku povaříme do měkka. Stáhneme z ohně, rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu