Vánoční rybí polévka s hráškem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Bobkový list
  • 400 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 20 g Petržel - nať
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Rybí hlavy
  • 1 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Jikry z línů
  • 3 polévková lžíce Mlíčí z kapra
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 207.5 mg
  • Vláknina 18293.8 mg
  • Vitamín A 18293.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra vykucháme, očistíme, důkladně pod tekoucí studenou vodou omyjeme. Odřízneme hlavu, vložíme do osolené vody, přidáme bobový list, 1 oloupanou, nakrájenou cibuli. Povaříme 20 minut, hlavu vybereme, vývar scedíme a udržujeme teplý.

  • 2

    Do menšího kastrůlku vložíme mlíčí a jikry, zalijeme 1 l vody, povaříme doměkka. Potom scedíme, mlíčí a jikry nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Olej rozehřejeme v hrnci, osmahneme doměkka jednu cibuli, přidáme mraženou zeleninu. Za stálého míchání zeleninu osmažíme, posypeme moukou, chvilku ještě smažíme a zalijeme teplým vývarem z rybí hlavy. Přivedeme k varu, vložíme připravené jikry a mlíčí, scezený hrášek, obrané maso z kapřích hlav. Chvilku polévku povaříme, dochutíme soli, pepřem, vegetou. Zamícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Hotovou polévku rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nasekanou petrželovou natí. Ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu na dochucení.

Komentáře k receptu