Malinový sirup s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 165.3 mg
- Vláknina 8724.9 mg
- Vitamín A 8724.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny po menších částech na cedníku pod slabým proudem vody opereme a necháme okapat. Vložíme je do větší porcelánové mísy, vidličkou rozmačkáme, zalijeme kvalitním sladkým červeným vínem, promícháme a necháme půl hodiny odležet.
-
2
Směs propasírujeme přes jemné síto, nalijeme do kastrolu, přidáme 4 utlučené hřebíčky se skořicí a cukrem, poté uvedeme do varu. Za neustálého míchání vaříme 45 minut a pěnu, která se vytvoří na povrchu, ihned sbíráme.
-
3
Uvařený sirup přikryjeme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlého sirupu můžeme zamíchat trochu koňaku.
-
4
Hotový vychladlý sirup plníme do lahví, které dobře uzavřeme.