Kyselica z Valašska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 3 g Bobkový list
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Smetana
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Petržel
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 35.2 mg
  • Draslík 608.2 mg
  • Vláknina 7596.2 mg
  • Vitamín A 7596.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 263.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín a povaříme do měkka. Měkké brambory scedíme, do bramborového vývaru vložíme maso, to uvaříme také do měkka. V půlce vaření přidáme k masu oloupanou mrkev, kedlubnu a petržel, společně dovaříme. Následně maso a zeleninu drobně pokrájíme a vrátíme opět do vývaru.

  • 2

    Mléko ve vhodné nádobě spolu s moukou a smetanou dobře rozkvedláme. Vlijeme do polévky, ochutíme solí, pepřem, vše přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu