Kyselica z Valašska
Suroviny
- 500 g Brambory
- 3 g Bobkový list
- 300 g Hovězí maso přední
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Smetana
- 20 g Petržel - nať
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Kedlubna
- 1 ks Petržel
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2.5 dl Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 11 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 35.2 mg
- Draslík 608.2 mg
- Vláknina 7596.2 mg
- Vitamín A 7596.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 263.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kmín a povaříme do měkka. Měkké brambory scedíme, do bramborového vývaru vložíme maso, to uvaříme také do měkka. V půlce vaření přidáme k masu oloupanou mrkev, kedlubnu a petržel, společně dovaříme. Následně maso a zeleninu drobně pokrájíme a vrátíme opět do vývaru.
-
2
Mléko ve vhodné nádobě spolu s moukou a smetanou dobře rozkvedláme. Vlijeme do polévky, ochutíme solí, pepřem, vše přivedeme k varu a odstavíme. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.