Zeleninový salát s hovězí kýtou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 80 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 400 g Hovězí kýta
  • 200 g Salát římský
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 80 g Olivy
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1.1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 1335.6 mg
  • Vláknina 12908.4 mg
  • Vitamín A 12908.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, opepříme, posypeme provensálským kořením a necháme marinovat. Očištěné brambory oloupeme, vložíme do vroucí vody (700 ml) a uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat. Fazolky očistíme, překrájíme na menší kousky a ve vroucí vodě (400 ml) vaříme asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať a pažitku nakrájíme nadrobno. Salát rozebereme na listy a se špenátem opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Na zálivku rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, med a olej.

  • 3

    Odleželé maso vložíme na grilovací pánev a smažíme z každé strany zhruba 3,5 minuty. Poté maso odložíme na talíř.

  • 4

    V míse promícháme brambory, fazolky, čerstvé bylinky, rajčátka a olivy. Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k zelenině. Směs zalijeme dresinkem a promícháme.

  • 5

    Salát servírujeme v servírovací míse na listech salátu a špenátu.

Komentáře k receptu