Zeleninový salát s hovězí kýtou
Suroviny
- 450 g Brambory
- 80 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Hovězí kýta
- 200 g Salát římský
- 250 g Rajčata Cherry
- 80 g Olivy
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1.1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 17 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 1335.6 mg
- Vláknina 12908.4 mg
- Vitamín A 12908.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso ze všech stran potřeme rozpuštěným máslem, opepříme, posypeme provensálským kořením a necháme marinovat. Očištěné brambory oloupeme, vložíme do vroucí vody (700 ml) a uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat. Fazolky očistíme, překrájíme na menší kousky a ve vroucí vodě (400 ml) vaříme asi 5 minut, poté scedíme a necháme okapat. Rajčátka rozpůlíme, petrželovou nať a pažitku nakrájíme nadrobno. Salát rozebereme na listy a se špenátem opláchneme a necháme okapat.
-
2
Na zálivku rozšleháme ocet, sůl, pepř, hořčici, med a olej.
-
3
Odleželé maso vložíme na grilovací pánev a smažíme z každé strany zhruba 3,5 minuty. Poté maso odložíme na talíř.
-
4
V míse promícháme brambory, fazolky, čerstvé bylinky, rajčátka a olivy. Maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k zelenině. Směs zalijeme dresinkem a promícháme.
-
5
Salát servírujeme v servírovací míse na listech salátu a špenátu.