Květáková krémová polévka s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 191.1 mg
- Draslík 406.7 mg
- Vláknina 3709.8 mg
- Vitamín A 3709.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, pod tekoucí studenou vodou opláchnutý a na jednotlivé růžičky rozdělený květák dáme do hrnce s vodou osolenou špetkou soli. Uvaříme do měkka asi 15 minut, scedíme, vývar z květáku smícháme dohromady s hovězím vývarem a vložíme uvařený květák.
-
2
Na mírném ohni povaříme 10 minut, přilijeme smetanu, prolisovaný česnek, přivedeme k varu. Stáhneme ze sporáku, dochutíme zbylou solí, pepřem, vmícháme rozkvedlané žloutky. Vše mixérem rozmixujeme. Nakonec do polévky vložíme máslo a mícháme až do jeho rozpuštění.
-
3
Podáváme v hlubokých talířích. Porce ozdobíme lístečky petrželové natě.