Rybí polévka z francouzské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 4 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 336.9 mg
- Vláknina 8382 mg
- Vitamín A 8382 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané, důkladně očištěné ryby, oloupanou cibuli, česnek, na kolečka nakrájený citrón, bobkový list a celý pepř dáme do hrnce. Vložíme ještě na kolečka nakrájená rajčata, zalijeme studenou vodou, osolíme a pod poklicí vše povaříme 20 minut doměkka.
-
2
Uvařené ryby vybereme, vykostíme, nakrájíme na plátky. Polévku scedíme, vložíme do ní připravené ryby. Zalijeme vínem, dochutíme zbylou solí, vložíme šafrán a přivedeme k varu.
-
3
Stáhneme ze sporáku, necháme 5 minut odpočinout. Podle porcí rozlijeme polévku do polévkových misek. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.