Česnečka z bujónu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 3421 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 292.2 mg
- Draslík 226.7 mg
- Vláknina 709.5 mg
- Vitamín A 709.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu, vložíme bujónové kostky, opepříme, osolíme. Vaříme za občasného míchání do rozpuštění bujónu. Do čtyř polévkových misek dáme na malé kousky rozkrájenou šunku, jemně nastrouhaný sýr a rozklepneme vejce. Postupujeme opatrně, aby se vejce neroztekla. Na povrch do každé misky dáme jeden prolisovaný česnek. Opatrně zalijeme hodně vroucím vývarem z bujónu. Každou porci česnečky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.