Česnečka z bujónu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kostka Bujón hovězí
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Sýr Parmezán
  • 20 g Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 3421 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 292.2 mg
  • Draslík 226.7 mg
  • Vláknina 709.5 mg
  • Vitamín A 709.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu, vložíme bujónové kostky, opepříme, osolíme. Vaříme za občasného míchání do rozpuštění bujónu. Do čtyř polévkových misek dáme na malé kousky rozkrájenou šunku, jemně nastrouhaný sýr a rozklepneme vejce. Postupujeme opatrně, aby se vejce neroztekla. Na povrch do každé misky dáme jeden prolisovaný česnek. Opatrně zalijeme hodně vroucím vývarem z bujónu. Každou porci česnečky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu