Bramborové karbanátky s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1336 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 246.4 mg
- Draslík 597.8 mg
- Vláknina 7835 mg
- Vitamín A 7835 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, tuňáka z konzervy rozmělníme vidličkou, petrželku s pažitkou posekáme na jemno. Brambory vložíme do mísy, přidáme tuňáka, petželku, pažitku, žloutky, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z bramborové hmoty vytvarujeme karbanátky, namočíme v rozkvedlaném vejci, obalíme ve strouhance a vložíme do pánve na rozpálený olej. Smažíme zhruba 5 minut z každé strany do zlatova.