Jehněčí kýta smažená se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jehněčí kýta
  • 25 g Zázvor celý
  • 40 g Máta
  • 600 g Brambory
  • 150 g Cuketa
  • 150 g Hrášek mražený
  • 150 g Cibulka jarní
  • 15 g Med včelí
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Olej sezamový
  • 15 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 950 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 1269.3 mg
  • Vláknina 13974.1 mg
  • Vitamín A 13974.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso z kýty rozkrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zázvor nastrouháme na jemno, jarní cibulky posekáme nadrobno, lístky máty nasekáme na jemno, cuketu krájíme na hranolky, hrášek necháme rozmrazit, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme brambory a smažíme asi 8 minut. Přisypeme cuketu, hrášek, zázvor, cibulky, orestujeme, zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přiložíme maso, přidáme med, mátu a dusíme do měkka.

Komentáře k receptu