Jehněčí kýta smažená se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 24 g
- Sodík 950 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 1269.3 mg
- Vláknina 13974.1 mg
- Vitamín A 13974.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso z kýty rozkrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zázvor nastrouháme na jemno, jarní cibulky posekáme nadrobno, lístky máty nasekáme na jemno, cuketu krájíme na hranolky, hrášek necháme rozmrazit, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme brambory a smažíme asi 8 minut. Přisypeme cuketu, hrášek, zázvor, cibulky, orestujeme, zakápneme sojovou omáčkou, podlijeme vývarem, přiložíme maso, přidáme med, mátu a dusíme do měkka.