Litevská smažená jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 6 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 141.3 mg
- Vláknina 3166.7 mg
- Vitamín A 3166.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, napříč je pokrájíme na kolečka o síle 5 - 7 mm, posypeme cukrem a dáme asi na půl hodiny odležet.
-
2
Mezitím připravíme těstíčko: vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Žloutky ve hlubší misce umícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, přidáme 3 lžíce mléka, vsypeme hladkou mouku, lžíci cukru, špetku soli, rozmícháme a lehce vmícháme sníh z bílků.
-
3
Odleželá jablka napichujeme na vidličku, namáčíme do připraveného těstíčka a smažíme na mírném ohni v pánvi na másle po obou stranách do růžova. Pánev s jablky poté postavíme na 5 minut do horké trouby.
-
4
Usmažená jablka podáváme pocukrovaná moučkovým cukrem.