Vepřové kuličky se sladkokyselou omáčkou
Suroviny
- 5 g Muškátový květ
- 1500 g Vepřový ořez
- 100 g Cibule
- 10 g Zázvor mletý
- 200 g Vejce slepičí
- 20 g Pepř černý mletý
- 40 g Sůl
- 20 g Glutasol
- 400 g Cukr krupice
- 50 g Česnek
- 400 g Solamyl
- 100 g Kečup
- 300 ml Omáčka sójová
- 100 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar z hovězích kostí
- 300 ml Ocet rýžový
- 200 ml Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2067 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 192.3 mg
- Draslík 705.6 mg
- Vláknina 2062 mg
- Vitamín A 2062 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso opláchneme a jemně umeleme.
-
2
V míse maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, přidáme pepř, sůl, muškátový květ, mletý zázvor, glutasol, vejce, solamyl a přilijeme víno.
-
3
Ze směsi tvoříme malé kuličky a postupně je smažíme v horkém tuku dozlatova.
-
4
Usmažené kuličky vyjmeme a uložíme je na teple.
-
5
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku, přidáme kečup a zázvor, zalijeme vývarem, rozmícháme a ochutíme octem, sójovou omáčkou, vínem, glutasolem a cukrem. Vše povaříme a zahustíme škrobem.
-
6
Smažené kuličky omáčkou přeléváme.