Ruské palačinky plněné jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Cukr vanilka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Jablko
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 225.3 mg
  • Draslík 148.3 mg
  • Vláknina 265.5 mg
  • Vitamín A 265.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme s cukrem a solí, přidáme 100 ml vlažného mléka, promícháme, přisypeme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto. Potom přidáme 150 ml zakysané smetany, zředíme zbytkem mléka a dobře zpracujeme.

  • 2

    Zároveň připravíme náplň. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme je a smícháme s vanilkovým cukrem a mletou skořicí.

  • 3

    Pánev střední velikosti dobře rozpálíme, vymažeme trochou oleje, sběračkou nalijeme těsto na pánev a necháme ho rozlít po celé ploše. Palačinky pečeme po jedné straně dorůžova, po druhé straně jen lehce zapečeme. Hotové palačinky rozložíme opečenější stranou nahoru, na každou dáme lžíci náplně, složíme je do šátečků a na oleji je po obou stranách osmažíme.

  • 4

    Hotové palačinky pocukrujeme moučkovým cukrem, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme je s bílou kávou.

Komentáře k receptu