Moskevské smažené věnečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 12 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 63.9 mg
- Draslík 240 mg
- Vláknina 3319 mg
- Vitamín A 3319 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do polohrubé mouky vsypeme čtvrt sáčku prášku do pečiva, mletou skořici, promícháme a prosijeme. Utřeme cukr s vejcem a máslem, zředíme vlažným mlékem a postupně přidáváme mouku s práškem a skořicí. Těsto důkladně zpracujeme.
-
2
Na vále z těsta vyválíme placku o síle 5 mm a tvořítkem z ní vykrájíme kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme středy, tím vzniknou věnečky.
-
3
Věnečky dozlatova usmažíme na rozpáleném oleji, hotové pocukrujeme a podáváme je teplé se zakysanou smetanou.