Květákové řízečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 33 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 683.7 mg
- Vláknina 9341.9 mg
- Vitamín A 9341.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 312.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Uvařený květák nasekáme nadrobno. V mléce uvaříme krupici, vychladlou v míse promícháme s květákem, se žloutky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Tvarujeme malé karbanátky, obalíme ve strouhance a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.