Fenyklový salát s balsamicem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 5 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 284.7 mg
- Vláknina 2667.3 mg
- Vitamín A 2667.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme s prolisovaným česnekem, pokapeme částí balsamica a jednou lžící oleje. Směs podle chuti osolíme, opepříme a necháme alespoň 1 hodinu proležet.
-
2
K fenyklu potom přidáme omyté, případně natrhané salátové listy, zbylý ocet a olej. Vše dobře promícháme a nakonec salát dochutíme solí a pepřem.
-
3
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.