Fenyklový salát s balsamicem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Polníček
  • 70 g Potočnice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 54 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 284.7 mg
  • Vláknina 2667.3 mg
  • Vitamín A 2667.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme s prolisovaným česnekem, pokapeme částí balsamica a jednou lžící oleje. Směs podle chuti osolíme, opepříme a necháme alespoň 1 hodinu proležet.

  • 2

    K fenyklu potom přidáme omyté, případně natrhané salátové listy, zbylý ocet a olej. Vše dobře promícháme a nakonec salát dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu