Sýrové tyčinky z lístkového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Listové těsto
  • 60 g Čedar
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 124.1 mg
  • Draslík 15.1 mg
  • Vláknina 2590 mg
  • Vitamín A 2590 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístkové těsto rozválíme na obdélník 35x25cm. Můžeme použít hotové rozválené těsto. Polovinu plátu potřeme hořčicí a po obvodu necháme asi 1cm široký okraj. Potřenou plochu posypeme nastrouhaným čedarem a nastrouhaným parmezánem.

  • 2

    Žloutek v misce rozšleháme s mlékem a směsí potřeme okraje těsta. Plát přeložíme a okraje přitiskneme. Přeložené těsto znovu zlehka rozválíme na obdélník 35x20cm a nakrájíme na pruhy široké asi 1,5cm.

  • 3

    Každý pruh uchopíme za oba konce, stočíme do spirály a položíme na plech vyložený pečícím papírem.

  • 4

    Tyčinky pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 12-15 minut dozlatova. Po mírném vychladnutí podáváme.

Komentáře k receptu