Lotyšský pečený jablkový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 9 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 250.1 mg
- Draslík 336.3 mg
- Vláknina 3885.2 mg
- Vitamín A 3885.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velká jablka upečeme v troubě na plechu, ještě horká oloupeme, zbavíme jádřinců a propasírujeme. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, v míse utřeme žloutky s cukrem a z bílků ušleháme tuhý sníh.
-
2
K utřeným žloutkům přidáme propasírovanou jablečnou dužinu, lžíci Solamylu a půl balíčku prášku do pečiva a vše spolu dobře promícháme. Ke hmotě přimísíme sníh z bílků, opatrně zamícháme a vložíme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
-
3
Dezert pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut, hotový podáváme ozdobený ušlehanou smetanou.