Dušené kapustové kapsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 25 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 133.3 mg
- Draslík 1576.7 mg
- Vláknina 12492.5 mg
- Vitamín A 12492.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 320.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustové listy opereme, ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, vyjmeme, necháme okapat. Okapané ještě osušíme papírovou utěrkou a rozložíme.
-
2
V míse smícháme mleté vepřové maso s vejcem, solí, kořením, prolisovaným česnekem, na jemno rozsekanou cibulí, kapary a petrželkou. Uhněteme do hladké hmoty, přiměřené množství rozložíme na střed kapustových listů. Z boku listy přehneme dovnitř, zbytek svineme do rolády a zajistíme párátky. Vložíme do bambusového košíku nebo napařovače knedlíků a vaříme v páře asi 15 minut.