Vepřové kotlety Frikassé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 27 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 83.6 mg
- Draslík 404.2 mg
- Vláknina 941.8 mg
- Vitamín A 941.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, vodou a citrónovou šťávou, přidáme bobkový list, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou. Když jsou kotlety měkké, přilijeme k nim smetanu, přisolíme a ještě chvilku dusíme.