Vepřové medailónky Cova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 200 g Hrášek
  • 50 g Mandle
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 100 g Strouhanka
  • 600 g Telecí kýta
  • 600 g Vepřová panenka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1213 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 1176 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 331.2 mg
  • Draslík 2222.6 mg
  • Vláknina 19250 mg
  • Vitamín A 19250 mg
  • Vitamín B6 2.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.

  • 2

    Oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku.

  • 3

    Oloupané mandle nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Z těsta vytvarujeme válečky, které obalíme ve vajíčku a strouhance s mandlemi a osmažíme na 80 g oleje.

  • 4

    Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme jako řízek na směsi 40 g másla a 40 g oleje.

  • 5

    Na talíře je klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami.

Komentáře k receptu