Pot-au-fe s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 152 g
- Sodík 1640 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 78.1 mg
- Draslík 961.6 mg
- Vláknina 15465.8 mg
- Vitamín A 15465.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek nakrájíme na špalíčky, bylinky svážeme, mrkev očistíme, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a necháme vcelku, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky.
-
2
Do hrnce vložíme kuřecí stehna, pórek, česnek, svazek bylinek, sůl, celý pepř, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi půl hodiny. Přidáme celou mrkev, zelí, brambory, celou hovězí svíčkovou a vaříme dalších 35 minut. Polévku přecedíme, z kuřecích stehen odstraníme kůži, maso obereme od kosti a mrkev trochu pokrájíme. Kuřecí maso, zelí, brambory a mrkev vrátíme do vývaru, česnek, pórek a svazek bylinek vyhodíme. Maso ze svíčkové nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do talířů, polévku provaříme, zalijeme maso v talířích a podáváme.