Pot-au-fe s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Hovězí svíčková
  • 500 g Mrkev kořen
  • 800 g Pórek
  • 10 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 4 g Pepř černý celý
  • 500 g Kuřecí stehna
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 2500 ml Vývar slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 10 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 1640 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 78.1 mg
  • Draslík 961.6 mg
  • Vláknina 15465.8 mg
  • Vitamín A 15465.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek nakrájíme na špalíčky, bylinky svážeme, mrkev očistíme, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a necháme vcelku, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky.

  • 2

    Do hrnce vložíme kuřecí stehna, pórek, česnek, svazek bylinek, sůl, celý pepř, zalijeme vývarem a zvolna vaříme asi půl hodiny. Přidáme celou mrkev, zelí, brambory, celou hovězí svíčkovou a vaříme dalších 35 minut. Polévku přecedíme, z kuřecích stehen odstraníme kůži, maso obereme od kosti a mrkev trochu pokrájíme. Kuřecí maso, zelí, brambory a mrkev vrátíme do vývaru, česnek, pórek a svazek bylinek vyhodíme. Maso ze svíčkové nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme do talířů, polévku provaříme, zalijeme maso v talířích a podáváme.

Komentáře k receptu