Hovězí řízky s květákem a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 400 g Květák
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 548.3 mg
  • Vláknina 10408.1 mg
  • Vitamín A 10408.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Květák očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme květák, čerstvý vyloupaný hrášek a dodusíme.

Komentáře k receptu