Hovězí řízky s květákem a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 20 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 548.3 mg
- Vláknina 10408.1 mg
- Vitamín A 10408.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Květák očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme a necháme okapat.
-
2
Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova. Poté zalijeme vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme květák, čerstvý vyloupaný hrášek a dodusíme.