Hovězí řízky na zbojnický způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Klobása uzená
  • 60 g Šunka dušená
  • 60 g Houby čerstvé
  • 60 g Okurky nakládané
  • 40 g Kapie
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 805 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 249.7 mg
  • Draslík 300.5 mg
  • Vláknina 3169 mg
  • Vitamín A 3169 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku, okurku a kapii nakrájíme na nudličky, houby a klobásu na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Řízky osmažíme z obou stran na sádle dozlatova, přilijeme horký vývar a dusíme, až je maso měkké. V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku, klobásu, houby a okurku, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Do směsi přimícháme protlak a chvíli smažíme. Tuto směs přidáme k poloměkkým řízkům a dodusíme. Před koncem dušení ještě přidáme kapii.

  • 3

    Maso podáváme se směsí, ozdobíme plátky vajec a posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu