Hovězí řízky na zbojnický způsob
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 60 g Klobása uzená
- 60 g Šunka dušená
- 60 g Houby čerstvé
- 60 g Okurky nakládané
- 40 g Kapie
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Sádlo škvařené
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 400 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 40 g
- Sodík 805 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 249.7 mg
- Draslík 300.5 mg
- Vláknina 3169 mg
- Vitamín A 3169 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku, okurku a kapii nakrájíme na nudličky, houby a klobásu na plátky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme ve vodě natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
-
2
Řízky osmažíme z obou stran na sádle dozlatova, přilijeme horký vývar a dusíme, až je maso měkké. V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme šunku, klobásu, houby a okurku, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Do směsi přimícháme protlak a chvíli smažíme. Tuto směs přidáme k poloměkkým řízkům a dodusíme. Před koncem dušení ještě přidáme kapii.
-
3
Maso podáváme se směsí, ozdobíme plátky vajec a posypeme petrželovou natí.