Dušené hovězí řízky se zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 80 g Mrkev kořen
- 80 g Celer bulvový
- 80 g Petržel kořen
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Sádlo škvařené
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 32 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 116.6 mg
- Draslík 306.5 mg
- Vláknina 4131.1 mg
- Vitamín A 4131.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
Řízky osmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.
-
3
Na másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a restujeme dozlatova. Zeleninovou směs přidáme k měkkému masu, už nevaříme, jen necháme prohřát.
-
4
Maso podáváme se zeleninou, posypané petrželovou natí.