Dušené hovězí řízky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Petržel kořen
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 116.6 mg
  • Draslík 306.5 mg
  • Vláknina 4131.1 mg
  • Vitamín A 4131.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.

  • 2

    Řízky osmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a restujeme dozlatova. Zeleninovou směs přidáme k měkkému masu, už nevaříme, jen necháme prohřát.

  • 4

    Maso podáváme se zeleninou, posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu