Hovězí játra s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 55 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 235.5 mg
- Draslík 415.5 mg
- Vláknina 2175 mg
- Vitamín A 2175 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Aby byla hovězí játra světlejší a křehčí, naložíme je vcelku přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 5:1.
-
2
Játra vyjmeme z nálevu, osušíme je a nakrájíme na kostky.
-
3
Na sádle necháme zesklovatět cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nakrájená játra a za stálého míchání je opečeme ze všech stran. Přidáme mouku, polovinu kmínu a pepř, trochu zasmahneme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.
-
4
Libový bůček bez kůže a kostí nakrájíme na kostky, osolíme, posypeme druhou částí kmínu, přidáme k játrům a společně dusíme doměkka. Před podáváním dosolíme.