Zapečené plněné hovězí řízky na pivu
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 400 g Vepřová kýta
- 40 g Sádlo škvařené
- 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 33 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 358.6 mg
- Vláknina 112.6 mg
- Vitamín A 112.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vepřové maso umeleme, promícháme s hořčicí, vejcem, solí a pepřem.
-
2
Na plátky hovězího masa rozdělíme mleté maso, zavineme, sepneme jehlou a vyskládáme do vymazaného pekáče. Závitky pečeme v silně předehřáté troubě dozlatova. Během pečení podléváme pivem.