Ruské smažené pirožky beljaše s cibulovou náplní
Suroviny
- 400 g Mouka polohrubá
- 75 g Máslo čerstvé
- 15 g Droždí
- 200 ml Voda pitná
- 300 ml Olej rostlinný
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1273 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 99 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 269.5 mg
- Draslík 382.7 mg
- Vláknina 9695.2 mg
- Vitamín A 9695.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme kynuté těsto z polohrubé mouky, studené vody, rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a 15 g droždí. Těsto dobře vypracujeme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme čtverce 12x12 cm.
-
2
Mezitím vyrobíme náplň. V míse smícháme 2 nadrobno nakrájené syrové cibule, 3 nastrouhaná vařená vejce, lžíci sekaného kopru, lžíci sekané petrželky, trochu strouhanky a 2 lžíce zakysané smetany. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
3
Na těstové čtverce do středu podélně naneseme náplň, zabalíme do trubičky, okraje dobře stiskneme a ve vyšší vrstvě rostlinného oleje je z každé strany asi 6-8 minut usmažíme.
-
4
Beljaše podáváme jako přílohu k polévce nebo jako zákusek k vínu a pivu.