Ruské smažené pirožky beljaše s cibulovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka polohrubá
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 15 g Droždí
  • 200 ml Voda pitná
  • 300 ml Olej rostlinný
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1273 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 269.5 mg
  • Draslík 382.7 mg
  • Vláknina 9695.2 mg
  • Vitamín A 9695.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme kynuté těsto z polohrubé mouky, studené vody, rozpuštěného másla, 1 vejce, 0,5 lžičky soli a 15 g droždí. Těsto dobře vypracujeme, zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vyválíme na placku, silnou asi 6 mm, ze které rádýlkem vykrájíme čtverce 12x12 cm.

  • 2

    Mezitím vyrobíme náplň. V míse smícháme 2 nadrobno nakrájené syrové cibule, 3 nastrouhaná vařená vejce, lžíci sekaného kopru, lžíci sekané petrželky, trochu strouhanky a 2 lžíce zakysané smetany. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 3

    Na těstové čtverce do středu podélně naneseme náplň, zabalíme do trubičky, okraje dobře stiskneme a ve vyšší vrstvě rostlinného oleje je z každé strany asi 6-8 minut usmažíme.

  • 4

    Beljaše podáváme jako přílohu k polévce nebo jako zákusek k vínu a pivu.

Komentáře k receptu