Bramborové rösti mrkvové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 778 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 68.1 mg
- Draslík 581.6 mg
- Vláknina 9270 mg
- Vitamín A 9270 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, mrkev očistíme, nastrouháme najemno, bílou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Brambory vymačkáme, vsypeme do mísy, přidáme mrkev, cibulku, vejce, sůl, pepř a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, polévkovou lžící nabíráme bramborové těsto, vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dozlatova. Rösti vyjmeme, necháme na papírovém ubrousku okapat přebytečný tuk, upravíme po dvou kusech na talířky, ozdobíme šlehačkou, posypeme strouhaným parmezánem a posekanou petrželkou.