Zeleninové taštičky kořeněné
Suroviny
- 100 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 230 g Mouka pšeničná celozrnná
- 120 g Mrkev kořen
- 120 g Pastinák
- 8 g Sůl
- 1 g Tuk
- 4 g Kari koření
- 4 g Kurkuma
- 6 g Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 4 g Kmín římský
- 30 ml Mléko polotučné
- 50 ml Voda pitná
- 80 ml Vývar slepičí
- 25 ml Olej slunečnicový
- 15 ml Olej olivový extra panenský
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 102 g
- Sodík 845 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 100.9 mg
- Vláknina 17966 mg
- Vitamín A 17966 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev i pastinák očistíme, pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Do mísy vsypeme mouku, špetku soli, mletou papriku, přidáme máslo, zapracujeme do mouky. Přilijeme vodu, zakápneme panenským olejem a vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny uležet v chladu.
-
2
Těsto vyválíme na střední plát a rozřízneme na 4 čtverce. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme mrkev, pastinák, cibuli, česnek, krátce osmahneme, okořeníme římským kmínem, kurkumou, kari kořením, osolíme, přidáme hořčici, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, až se všechna tekutina odpaří. Zeleninovou směs naneseme dorostřed každého čtverce, cípy těsta přehneme křížem proti sobě přes náplň, přimáčkneme, taštičky vyskládáme na pomaštěný plech, potřeme mlékem a pečeme při 200°C asi půl hodiny.