Sklořicové suchárky s mandlovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Cukr krupice
  • 70 g Cukr krystal
  • 80 g Mandle
  • 2.4 g Hera
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 97.5 mg
  • Vláknina 1909.4 mg
  • Vitamín A 1909.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Volně změklé máslo s moukou a kypřicím práškem dáme do misky, smícháme dohromady. Přisypeme vanilkový i krupicový cukr, skořici, sůl. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které na moukou vysypaném válu rozvalíme na velikost plechu. Plech vymažeme tukem a na něj položíme připravené těsto.

  • 2

    Do misky vsypeme cukr, přidáme bílek, dobře prošleháme, vsypeme nasekané mandle a důkladně promícháme. Polevou potřeme těsto na plechu a následně vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 170 stupních přibližně 20 minut. Po upečení ještě teplý koláč rozkrájíme na čtverce nebo obdélníky a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu