Sklořicové suchárky s mandlovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 11 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 97.5 mg
- Vláknina 1909.4 mg
- Vitamín A 1909.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Volně změklé máslo s moukou a kypřicím práškem dáme do misky, smícháme dohromady. Přisypeme vanilkový i krupicový cukr, skořici, sůl. Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které na moukou vysypaném válu rozvalíme na velikost plechu. Plech vymažeme tukem a na něj položíme připravené těsto.
-
2
Do misky vsypeme cukr, přidáme bílek, dobře prošleháme, vsypeme nasekané mandle a důkladně promícháme. Polevou potřeme těsto na plechu a následně vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 170 stupních přibližně 20 minut. Po upečení ještě teplý koláč rozkrájíme na čtverce nebo obdélníky a necháme vychladnout.