Telecí řízky po indicku
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 150 g Šunka dušená
- 150 g Kuřecí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 120 ml Víno bílé
- 30 ml Olej rostlinný
- 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Vegeta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 29 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 245.1 mg
- Draslík 872 mg
- Vláknina 2039.3 mg
- Vitamín A 2039.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata nakrájíme na kostky. Kuřecí maso nakrájíme na kostky, petrželovou nať nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky, bobkový list rozdrtíme.
-
2
Kuřecí maso spolu se šunkou umeleme, do hmoty vmícháme petrželovou nať, vegetu, bobkový list, 1 lžíci smetany a vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou naplníme řízky, zavineme, upevníme nití, obalíme v mouce a ze všech stran smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté přimícháme cibuli a zarestujeme. Na závěr přidáme rajčata, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.
-
3
Udušené maso vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Do omáčky zašleháme smetanu a prohřejeme.
-
4
Závitky překrájíme šikmým řezem a podáváme přelité omáčkou.